TOTUL
Plusurile şi minusurile unui cuptor cu microunde
17.12.2010, 14:45
Oriunde nu ne-am afla, pretutindeni avem de a face cu produsele celor mai strălucite minţi ale umanităţii. Este foarte greu să-ți imaginezi viața fără mașini, utilaje moderne şi aparate de uz casnic. În acest articol se va discuta despre aparatele de uz casnic, sau mai degrabă despre unul dintre reprezentanţii săi - cuptorul cu microunde.

Cel mai adesea se vorbește despre efectele negative ale aparatelor electrocasnice, menţionând cuvântul înfricoșător "radiaţie". Cu toate acestea, puţini ştiu că în spatele acestor cuvinte se află tipurile de radiaţie şi dacă în realitate sunt atât de negative efectele ei asupra organismului uman? Absolut toate aparatele electrocasnice emit câmp electromagnetic.

Cât este de periculos? Oamenii de știință au dezvăluit - cel mai negativ impact asupra omului o are expunerea regulată şi prelungită la radiația câmpului magnetic, al cărui indicator depăşeşte 0,2 microtesla. Dar un astfel de indicator este propriu doar instalaţiilor industriale. Aceste frecvenţe provoacă prejudicii sănătății la o expunere zilnică de 8 ore, pe parcursul mai multor ani. În viaţa de zi cu zi, cele mai periculoase surse electromagnetice sunt cuptoarele cu microunde, frigiderele, televizoarele, maşinile de spălat şi hotele. Aceste aparate de uz casnic nu sunt periculoase, în sine. Cu toate acestea, femeile gravide, al căror organism este cel mai expus la acțiunea undelor electromagnetice, cel mai bine ar fi să nu se afle în aceeași încăpere cu un cuptor cu microunde în timp ce acesta funcționează.

Noile aparate emit o cantitate mai mică de unde. În procesul exploatării îndelungate a cuptorului cu microunde protecția sa slăbește. Cauza este formarea unor crăpături mici între corpus şi garnitura uşii. Un astfel de defect apare din cauza murdăriei depuse pe garnitură, precum şi din cauza deteriorărilor mecanice. Dacă garnitura este îngrijită cu atenţie şi menținută în curățenie, atunci garanţia protecţiei împotriva expunerii nedorite la câmpurile electromagnetice are un termen de 5-6 ani la o exploatare regulată a cuptorului cu microunde. În plus, cât de mult nu am încerca, nu putem să renunțăm la aparatele de uz casnic în acest stadiu al dezvoltării umane.

Imaginați-vă viaţa fără o maşină de spălat sau un frigider. Iar cuptoarele cu microunde ne fac viaţa mult mai uşoară. Aparatele de uz casnic pot fi folosite, dar mențineți-le în curățenie şi într-o stare bună.

Toate faptele menționate anterior dovedesc că cea mai nouă tehnologie, creată pe baza dezvoltării atinse de progresul tehnic în abordarea corectă a condiţiilor sale de exploatare, nu numai ne face viața mai ușoară, dar nu dăunează sănătăţii noastre. Deci, cu îndrăzneală cumpărați şi folosiți-vă de aparatele de uz casnic pentru beneficiul dvs.!

Комментарии
Recomandăm
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei Citește
Cum să construim o casă după sistemul Feng Shui?
Cu fiecare dintre noi s-a întâmplat aşa ceva: intrând pentru Citește
Feng Shui sau Secretele puterii Hong Kong-ului pentru viaţa de zi cu zi
Ştiaţi că la baza puterii şi influenţei mondiale a unui dintre centrele Citește
E-cigarette - fumatul nu este dăunător!
La etapa actuală, fumatul este unanim recunoscut de către comunitatea Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten