TOTUL
Metodă modernă pentru îndepărtarea alunițelor – chirurgie cu radio-frecvență
Prezenţa alunițelor pe corp este considerată a fi o trăsătură deosebită, care este asociată cu credința că persoana este norocoasă sau că alunițele îi reprezintă sexualitatea. Şi, într-adevăr, o formațiune cutanată drăguţă pe piele oferă aspectului un farmec unic.

Dar posesorii acestor formațiuni distinctive trebuie să manifeste o atenție deosebită acestor fermecătoare alunițe, deoarece în ciuda aspectului atrăgător, acestea pot ascunde un pericol pentru sănătatea şi viaţa persoanei.

Aluniţele, din punct de vedere al medicinii


Cuvântul „aluniţe” este o denumire uzuală, dată formaţiunilor pigmentate congenitale şi dobândite de pe piele, de obicei sub forma de pete sau boabe de culoare maro închis. În general, aluniţele pot avea diferite forme: ovale, plate, uşor proeminente deasupra suprafeţei pielii sau crescând pe o tulpină subţire.
În medicină, există termenul de "nevi", care se utilizează pentru a indica formațiunile pigmentate ale pielii. Nevii se formează pe suprafața pielii în baza celulelor pigmentate - melanocitele. Nevii pot fi congenitali sau dobândiți.

Monitorizare şi diagnostică


Alunite mici (în intervale de 1,5 cm), de obicei, nu prezintă motive pentru îngrijorare.
O atenţie specială merită de acordat alunițelor congenitale de dimensiuni medii şi mari (de la 1,5 până la 10 cm şi mai mult), şi alunițelor dobândite, care au tendința să-și modifice dimensiunile și forma, micșorându-se și mărindu-se.
Potrivit statisticilor, la fiecare a 500-a persoană, celulele nevilor - melanocitele - tind să se transforme în formațiuni maligne, care apoi se transforma în melanom – o varietate a cancerului.
Pentru a preveni această boală, este necesară efectuarea unei analize la timpul potrivit, pentru a contribui la prevenirea consecinţelor ireversibile ale bolii. Metoda cea mai modernă de diagnostic precoce a aluniţelor este dermatoscopia computerizată.

Drept motiv pentru începerea studiului poate servi transformarea semnificativă a petelor pigmentare: contururile neuniforme ale formațiunii pigmentate, policromie (o combinaţie de mai multe culori la aceeași aluniță), mâncărime în regiunea formațiunii, crăpături pe suprafaţa sa, aspectul de sângerare, pierderea structurii pielii în zonele proeminente, roşeaţă în jurul formațiunii pigmentate.

Tratament


Dacă, în rezultatul efectuării dermatoscopiei computerizate, temerile Dvs. s-au dovedit a fi întemeiate, este necesar de a lua anumite măsuri pentru a izola şi neutraliza focarul îmbolnăvirii.

În centrul medical al sănătății familiei «GALAXIA», medicul oncolog-dermatolog, de cea mai înaltă categorie, Ecaterina Tcacenco, propune o metoda modernă, extrem de eficientă, de îndepărtare a formațiunilor cutanate.
La momentul actual, cea mai eficientă metodă de îndepărtare a tumorilor de piele, este chirurgia cu radio-frecvență.
Principala diferenţă a chirurgiei cu radio-frecvență, comparativ cu metodele clasice de îndepărtare a melanomului, constă în lipsa intervenției chirurgicale. Efectul îndepărtării se realizează cu ajutorul căldurii, care nimerește în adâncul ţesuturilor prin unde radio de înaltă frecvenţă.

Pe lângă îndepărtarea nevilor, cu ajutorul chirurgiei cu radio-frecvență, se pot elimina orice formațiuni benigne ale pielii: negi, cheratoma seboreică, tumori vasculare şi dermatofibrom.

Cele mai importante caracteristici ale chirurgiei cu radio-frecvență pentru pacienţi sunt:
- Atraumatism;
- Nu este nevoie de anestezie;
- Nu are loc deteriorarea ţesuturilor subiacente, nu sunt necesare suturile;
- Lipsa complicațiilor postoperatorii (umflături, durere, supurație, etc.);
- Aspect cosmetic înalt, nu rămâne nici o cicatrice;
- Nu este nevoie de spitalizare, se permite să umeziţi suprafaţa locului supus chirurgiei chiar din prima zi.

Oncologul și dermatologul Ecaterina Tcacenco este gata să vă ofere cele mai eficiente metode de diagnostic şi tratament al leziunilor cutanate patologice, menţinând în acelaşi timp aspectul frumos și sănătos al pielii Dumneavoastră.Комментарии
2011-08-08T12:22:00+00:00
108
-106
Buna ziua da cum sa aflu numaru sau adresa ... cui pot sa ma adresez as dori si eu sami scot niste alunite

Recomandăm
Răceala - indispoziţie inofensivă sau problemă gravă?
 În timpul verii, încercând să scăpăm de căldură, Citește
Cum putem ridica capacitatea de lucru?
S-a întîmplat vreo dată să vă simțiți deja obosiți la Citește
Menta - secrete şi sfaturi.
Menta - aroma şi gustul acestei plante este cunoscut din copilărie tuturor. Citește
 Sfaturi estivale pentru înfrumuseţare – întâmpinăm vara înarmaţi
Arsenalul cosmetic de vară Mulţi dintre noi aşteaptă cu nerăbdare Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten